Ik hoor het wel vaker dat mensen ‘gezonde’ snackrepen in de supermarkt kopen. De repen liggen er voor het grijpen en de laatste jaren is het assortiment alleen maar groter geworden.

Als je de ingrediëntenlijst van deze repen eens grondig analyseert, dan blijkt dat ze toch zo gezond niet zijn. Meestal zitten ze vol verborgen suikers en conserveringsmiddelen. Gezond snacken kan je het niet meer noemen…

Je weet ondertussen dat ik geen fan ben van kant-en-klare snacks of maaltijden. Daarom ging ik voor jou aan de slag in mijn keuken en stelde ik dit overheerlijk recept voor gezonde matcha snackrepen samen. Deze snackrepen geven je op een gezonde manier energie.

Veel gezonder en daarnaast echt overheerlijk! Lekker voor na het sporten, als snel ontbijt, voor onderweg of als gezond tussendoortje in de brooddoos van de kids. Door het zoete van de dadel lust iedereen ze, klein of groot! :-)

Gezond tussendoortje met matcha

Ingrediënten (voor zo’n 8-tal repen)

  • 1 eetlepel matcha poeder (hou wat extra opzij voor de topping)
  • 1 ¼ kop dadels (in stukken gesneden)
  • ½ kop amandelnoten
  • ½ kop cashewnoten
  • ¼ kop geroosterde pitjes
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cacao stukjes
  • ¼ kop ongezoete kokosnoot vlokken

Bereiding

Dit is heel simpel!

  1. Voeg de dadels, amandelnoten, cashewnoten, pitjes, het vanille extract en de twee theelepels matcha thee samen toe aan een mixer. Mix tot het een gladde massa is en goed aan elkaar plakt. Als het mengsel snel uit elkaar valt voeg je nog wat dadels toe.
  2. Voeg de cacao stukjes toe en mix.
  3. Vul een bakvorm met bakpapier, en voeg het mengsel toe.
  4. Zet het mengsel minstens 30 minuten in de vriezer (haal ze eruit als je voelt dat ze stevig genoeg zijn).
  5. Nu kan je het gemakkelijk uit de bakvorm halen. Snij het in gelijke repen.

Je kan deze repen nog zo’n 7 dagen in de koelkast bewaren. Ideaal als je op zoek bent naar een snelle snack of een ontbijt én toch gezond en wilt eten.

Benieuwd naar nog meer heerlijke matcha recepten? Klik hier en download nu jouw GRATIS Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.