We staan er niet vaak bij stil, maar eigenlijk is de werking van het menselijk lichaam toch echt wonderlijk. Je lichaam is namelijk perfect in staat om afvalstoffen af te voeren en zichzelf te reinigen. Zo bijzonder!

Maar… na de feestdagen (een periode van aperitiefjes en lekker eten in overvloed) kan je jouw lichaam wel een handje helpen bij het reinigingsproces. Als je verser en bewuster eet dan krijgt je lichaam de juiste voedingsstoffen binnen om goed te functioneren.

Ik zet je alvast goed op weg met een recept voor een heerlijke detox smoothie. Deze matcha smoothie met appel, banaan, citroen en munt is niet alleen superlekker, het bevat ook een grote dosis antioxidanten.

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, dit zijn agressieve stoffen die schade aanrichten in het lichaam. Deze smoothie geeft je daarnaast ‘s morgens een enorme boost voor een energierijke dag!

Detox smoothie recept

Ingrediënten

Voor 2 glazen

  • 2 rode appels
  • 1 theelepel matcha poeder
  • Het sap van 1 citroen
  • 1 banaan
  • 1 handvol munt
  • 330 ml amandelmelk
  • Optioneel: hennepzaad of chiazaad

Bereiding

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis.
  2. Doe de banaan in stukjes.
  3. Voeg de stukjes appel en banaan toe aan de blender, voeg daarna het sap van de citroen, de munt, amandelmelk en het matchapoeder toe. Mix alles samen tot je een gladde massa krijgt. Is het mengsel nog te dik? Dan kan je eventueel wat extra amandelmelk toevoegen.

Zie zo: snel, gemakkelijk en overheerlijk! Deze smoothie is een vitaminebommetje en zorgt ervoor dat je een lang verzadigd gevoel hebt.

Wil je het toch nog iets gezonder maken? Voeg dan wat hennep- of chiazaad toe, dat koop je bij natuurvoedingswinkels en je vindt het ondertussen zelfs in enkele supermarkten. Deze zaden zijn superfoods want ze bevatten van nature veel eiwitten, vezels en andere gezonde stoffen die van cruciaal belang zijn voor een gezond lichaam.

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek met 17 overheerlijke recepten.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.