Valentijn, verjaardagen, vader- en moederdag, Kerst en Nieuwjaar, ... elke keer is het weer een nachtmerrie om een origineel en bruikbaar cadeau te vinden. Want koop je iets waar de andere niets aan heeft, beland het zonder je het weet direct in de vuilbak of staat het op een tweedehands site.

Nu heb jij geluk als je een cadeautje zoekt voor een theedrinker. We zetten maar liefst 23 super originele cadeautips voor echte theeleuten op een rijtje. Je ontdekt hier speciale theefilters, ketels en andere producten.

Benieuwd? Lees dan snel verder. 

  1. Matcha chocolade
  2. Zachte huid met Teaology
  3. Leuke theesetjes
  4. Luxe matcha set
  5. Grote thee mok
  6. De leukste theefilters
  7. Een thee proefpakket
  8. Theebloemen in alle vormen en smaken
  9. Steam Waverz
  10. Tea time met z’n twee
  11. Leesvoer
  12. Leuke theepot
  13. Theepot verwarmer
  14. De Japanse Theeceremonie
  15. Tea timer voor de perfecte thee
  16. Nooit meer koude thee met de Smart Mug
  17. Geurkaarsen
  18. Tea drops: thee in een dropje
  19. Badthee voor momenten van zelfzorg
  20. DIY- kit: groei zelf een theeplant
  21. Yerba Mate set
  22. De thee handdoek als kleine reminder
  23. Tijd voor een spelletje

Matcha-chocolaatjes

Een koekje bij de koffie en een chocolaatje bij de thee. Jij drinkt vaak genoeg een kopje thee met je moeder, zus, beste vriend of opa en oma. Maar je wilt wel eens wat anders op tafel zetten dan het standaard biscuitje? Zet dan een schaaltje matcha chocolaatje van Mi&Cu op tafel. Ze hebben niet alleen chocolaatjes met matcha, maar ook andere bijzondere smaken. Zoals chocolade met bergamot, chai, Pai Mu Tan witte thee en munt. 

Zachte huid met Teaology

Geef een andere een heerlijk zachte huid met een dagelijkse gezichtscrème van Teaology. Ze hebben allerlei soorten. Zoals een crème met zwarte thee, gember, vitaminen en hyaluronzuur complex. Voor een extra verstevigende crème kun je kiezen voor een variant met matcha. Of verwen een ander met een oogcrème met witte thee of een groene thee scrub. 

Teaology

Leuke theesetjes

Op de wishlist van elke theeleut: een complete theeset. Theesets vind je in overvloed maar als ik dan toch eentje moet kiezen is het een set van Tokyo Design Studio. Deze set bestaat uit een theepot en 4 bekers met elk een aparte print wat voor een speels effect zorgt. Zo wordt dat theemoment met vrienden nog unieker!

Tokyo design

Luxe Matcha Theeset

Ook onze Luxe Matcha Thee Set mag niet onder de kerstboom ontbreken. Het is het ideale cadeau voor zowel beginnende als doorwinterde matcha drinkers! De set bestaat uit matcha thee, een handgemaakte bamboelepel, klopper en porseleinen kommetje. Zo maak je snel zelf een overheerlijk kopje. Je leest er hier alles over.

Luxe matcha theeset

Een grote thee mok

Naast de uitgebreide theesetjes is een grote mok ook leuk om te geven en krijgen.
Geef toe: op een regenachtige dag in de zetel kruipen met een gigantische kop thee, dat is toch zo gezellig? Het is heerlijk om je handen aan zo’n grote kop te verwarmen! Ben je op zoek naar iets traditioneel? Kies dan voor een echte matcha kom, zo drink je jouw matcha net als de Japanners.

De leukste theefilters

Theefilters bestaan er in alle vormen en maten. Naast de standaard theefilter vind je tegenwoordig ook heel wat speciale filters met de leukste designs. Van een duikboot, tot een dinosaurus of een octopus: er is keuze genoeg! Met deze filters heb je gegarandeerd een fijn theemoment. Ik heb de leukste designs alvast voor jou uitgekozen.

Duikmannetje

duikmannetje voor thee

Thee-ei

Theemannetje

Een proefpakket met 3 matcha blends

Natuurlijk mag mijn eigen proefpakket niet in het lijstje ontbreken. :-)
Dit jaar lanceerde ik ​3 nieuwe matcha blends​: Golden Matcha, Skinny Matcha en Lemon & Ginger Matcha. Het ideale geschenk voor elke theeliefhebber of voor iedereen die graag op een gezonde manier van het leven geniet.

  • Golden Matcha bevat kurkuma, matcha, gember en kaneel. Het is een gezellige drank die je helemaal verwarmt tijdens de koude dagen. Maar ook koud is hij superlekker.
  • In de Skinny Matcha zit munt, matcha, gember en kaneel. Een ideale combo voor de feestdagen, omdat het je spijsvertering stimuleert en dus ook helpt bij het afvallen. Na al dat gezellig tafelen kan ons lichaam een boost gebruiken. :-)
  • Lemon & Ginger Matcha is een frisse combo van gember en limoen. Je drinkt deze zowel heerlijk fris als warm. Een ideale dorstlesser!

Theebloemen in alle vormen en smaken

Als je echt eens origineel uit de hoek wilt komen, kies dan voor een theebloem. De theebloemen van het merk Jasili zitten in een luxe zwarte cadeauverpakking verpakt. Het is dan ook het ideale cadeautje voor theeliefhebbers. De vijf exclusieve bloemen hebben elk hun eigen smaak en schouwspel. Een unieke beleving als je het mij vraagt!

Steam Waverz

Ooit al van Steam Waverz gehoord? Angeliek Caelen is de vrouw achter dit merk. Ze studeerde schilderkunst aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. Angeliek wou iemand op een speciale manier bedanken en creëerde deze papieren kunstwerkjes. Terwijl de thee afkoelt, bewegen de figuurtjes en vogeltjes. De Steam Waverz zijn ook herbruikbaar. Van een origineel cadeau gesproken!

Steam Waverz

Een bongo bon voor tea time met z’n twee

Samen een lekker kopje thee gaan drinken in één van de gezellige tearooms in ons land, niets fijner dan dat. En dat kan dankzij de ​Zoete Zonde cadeaubon ​van Bongo. Je hebt hier de keuze uit meer dan 240 tearooms, koffiebars, brasserieën of chocolaterieën.

Een cadeau waar je theeliefhebbers ongetwijfeld mee verrast!

Leesvoer

Naast een lekker kopje thee kan ik ook genieten van een goed boek.
Echte theeliefhebbers maak je ongetwijfeld blij met boeken boordevol leuke receptjes of over de geschiedenis van alle theesoorten. Want thee is niet zomaar een drankje, het heeft een lange en interessante geschiedenis!

Puur Thee van Veerle Stoffels is een echte aanrader. Volgens Veerle is thee de nieuwe koffie en ze vertelt je in het boek meer over de herkomst, smaak, bereidingswijze, medicinale werking, de theeproducerende landen enzoverder.

Ben je op zoek naar een boek vol matcha-receptjes? Dan is ons digitaal matcha receptenboek iets voor jou. Je leest er alles over de rijke geschiedenis van matcha, de Japanse theeceremonie, hoe matcha wordt geteeld, de gezondheidsvoordelen en natuurlijk staat het boordevol lekkere matcha receptjes. Ideaal om mee te experimenteren.

 

 

Leuke theepot

Theepotten bestaan er in alle vormen en designs. Een moderne theepot, eentje met een speciale vorm of een originele oosterse theepot: keuze is er genoeg. Deze moderne theepot is er eentje van Norm Architects. Wanneer de thee straf genoeg is, trek je de filter op door middel van het koordje. Een musthave in de keuken.

Norm Architects theepot

Theepot verwarmer

Wil je de thee nog langer warm houden? Dan is een theepot verwarmer iets voor jou. Deze verwarmer is speciaal ontworpen voor de theepot van Norm Architects. Zo geniet je nog langer van een theemoment!

Theepot verwarmer

De Japanse Theeceremonie

Nee dit kan je niet onder de kerstboom leggen, maar een tegoedbon voor een Japanse theeceremonie is een uniek geschenk. Wist je dat er echte theescholen bestaan waar thee- experts worden opgeleid voor theeceremonies? Urasenke is een van de meest gekende theescholen, en ze hebben ook een school in België. Hier kan je terecht voor tal van demonstraties en activiteiten. Hoe leuk zou het zijn om met vrienden of familie zo’n ceremonie bij te wonen? Echt een leuk geschenk!

Theeceremonie

Tea timer voor de perfecte thee

Voor het perfecte kopje thee komt een zandloper goed van pas. Met de zandlopers van Shamila kies je voor licht, medium of sterk. En voilà, dan heb je ook onmiddellijk jouw favoriete sterkte.

Thee timer

Een tas waarbij je zelf de temperatuur controleert

Elke theesoort heeft een andere ideale temperatuur. En dat kan soms lastig zijn, zeker als je de temperatuur niet kan instellen op je waterkoker.

Met de ​Temperature Control Smart Mug​ van Ember is dat probleem voorgoed verleden tijd. Je kiest de gewenste temperatuur en koppelt de tas gemakkelijk aan je Smartphone. Zo kan je altijd de perfecte temperatuur instellen en je warme drank een lange tijd op deze temperatuur houden.

Nooit meer koude thee tijdens het werken! ;-)

Geurkaarsen

Het moet natuurlijk niet altijd thee of accessoires zijn. Voor de echte theeliefhebber kan je ook een kaarsenpakketje samenstellen. Geurkaarsen met groene thee hebben een relaxerende werking. De kaars van Meraki met witte thee verspreidt een fris aroma.

Meraki geurkaarsen van witte thee en gember

Geurkaarsen

Tea drops: thee in een dropje

Thee kennen wij vooral in de vorm van zakjes maar wat als ik je zeg dat het ook anders kan? Het bedrijf Tea Drops maakt thee in de vorm van snoepjes. Je voegt eentje toe aan een glas, voegt kokend water toe en je hebt een tasje thee!

Wedden dat je origineel uit de hoek komt met dit cadeau?

Teadrops

Badthee voor momenten van zelfzorg

Wie zegt dat thee enkel om te drinken is? Thee is ook ideaal in bad. Wanneer de heerlijke geuren vrijkomen voel je je helemaal ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor de combinatie van kamille en lavendel.

Je mengt 3 eetlepels van elk kruid, voegt het toe aan een neteldoek en bind het dicht met een touw. Daarna voeg je het toe aan het lopend badwater. Het enige wat je dan nog moet doen is je ogen sluiten en genieten. Je kan ook kiezen voor kant-en-klare theebuiltjes die je in bad legt.

Een mooi cadeau voor jezelf of voor een speciaal iemand.

Badthee in builtjes

DIY- kit: groei zelf een theeplant

Heeft je vriend(in) groene vingers? Dan heb ik het perfecte geschenk voor je: geef een Do it Yourself Kit cadeau. Deze kit bevat alles waarmee je zelf een kruiden- theeplantje kan laten groeien. Als je liefde aan het plantje geeft geniet je erna van heerlijke kopjes kruidenthee.

DIY theeplant

Yerba Mate set

Dit cadeau is perfect voor je beste vriend of vriendin. Een yerba mate set. Het samen drinken van deze thee staat symbool voor vriendschap. Wanneer jij iemand, of iemand jou, yerba mate aanbiedt, dan is dit een groot compliment en teken van waardering. Yerba betekent ‘kruiden’ en mate staat voor de kalebas waar men oorspronkelijk de thee uit drinkt. De cadeauset bevat daarom de thee, een kalebas en een filterrietje (bombilla). 

De thee handdoek als kleine reminder

Welke theesoorten zijn er nu weer? En wat zijn de voordelen van een kopje thee? Via deze handdoek krijg je een antwoord op de meest belangrijke vragen rond thee. Ideaal voor de theeliefhebber die weleens iets durft te vergeten. De handdoek is ontworpen door Stuart Gardiner en is 100% gemaakt uit organisch katoen.

Thee handdoek

Tijd voor een spelletje

Voor mij zijn gezelschapsspelletjes onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. Maar deze keer is het iets compleet anders: met Chai Dice gooi je dobbelstenen waarop je traditionele en speciale chai ingrediënten terugvindt. Daarna kan je erop los experimenteren en een heerlijke kop chai zetten. Via deze weg ontdek je de talrijke smaken en de spicy chai verwarmt je tijdens de koudere dagen. De ideale kerstdrank!

Chai Dice geschenk en spelletje

Heb jij nog ideeën? Laat het mij zeker weten!

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.