Er gaat niets boven de geur en de smaak van versgebakken brood. Heel wat mensen zijn dan ook de afgelopen maanden terug aan het bakken geslagen zodat ze kunnen genieten van een vers sneetje brood.

Maar hoe begin je daar nu aan, en welke ingrediënten heb je nodig voor zo’n brood?

Eigenlijk kan je daar zelf mee experimenteren, ik had eens zin in een ‘specialleke’, en bakte daarom een walnotenbrood met matcha.

Gezond, fantastisch lekker en niet moeilijk! :-) 

Wat heb je nodig voor dit walnotenbrood met matcha? 

  • 500 gram bloem naar keuze (denk aan speltbloem, rogge, tarwe…) Ik heb spelt gebruikt
  • 11 gram gist
  • Snufje zout
  • 230 ml warme melk
  • 2 eetlepels honing
  • 2 koffielepels matcha
  • 150 gram walnoten
  • 1 eidooier
Walnotenbrood

Hoe maak je het? 

  • Meng de bloem met het gist, een snufje zout, de warme melk, 2 eetlepels honing en het matchapoeder
  • Kneed het deeg zo’n 20 minuten.
  • Laat het deeg daarna 45 minuten rijzen. 
  • Doe de gehakte walnoten erbij en kneed het deeg nog 2 minuten. 
  • Laat daarna nog eens 40 minuten rijzen in een ingevette bakvorm. 
  • Bestrijk de bovenkant met een eidooier (dat zorgt voor een mooi bruin kleurtje) 
  • Bak het brood zo’n 30 minuten op 220 graden. 

Et voilà: een heerlijk, versgebakken brood. Knapperig vanbuiten, maar heerlijk zacht vanbinnen. Puur genieten! :-)
Smakelijk!

Wist je dat ik onze populairste matcha recepten gebundeld heb in een handig receptenboek? Helemaal gratis. Klik hier en ontvang direct jouw Matcha Receptenboek vol overheerlijke recepten.

Haal direct alles in huis

Producten in dit recept

Gratis Matcha receptenboek

Ontdek nog meer verrassende matcha recepten in ons gratis receptenboek.

Reacties

Hoogers christiane:

Graag had ik besteld maar kan ik het pakje ook op een ander adres laten komen bij mijn zoon ? B.v. Dank u

Rosa Werbrouck Ghilgemijn :

Ik heb het brood gebakken . De hoeveelheid gist is wel droog gist, geen verse gist. Met de vooropgestelde hoeveelheden had ik geen mooi homogeen deeg.
Ben gewoon van brood te bakken en heb de vloeistof wat aangepast. Toch gelukt en smaakt lekker.

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.